podaj zbiór wartości funkcji
Madzik:
podaj zbiór wartości funkcji f(x)=|x|*(x−2) oraz funkcji g(x)=x*|x−4| . Naszkicuj wykresy tych
funkcji. Jak sie za to zabrać?
12 maj 11:37
Aga1.:

Z definicji wartości bezwzględnej
f(x)=x(x−2), gdy x≥0
f(x)=−x(x−2), gdy x<0
f−kolor czerwony
Zw
f=R.
Podobnie wykonaj dla g(x).
12 maj 11:50
Madzik: g(x)=x(x−4), gdy x≥0
g(x)=−x(−x+4), gdy x<0
Taki będzie warunek w drugim?
12 maj 12:07
Madzik: g(x)=x(−x+4) i jak to zamienić, skrócić, żeby nie było − przed x?
12 maj 12:12