pomocy mam egzamin
ola: oblicz równanie x4−4x3−2=0
12 maj 09:25
ogipierogi: jak sie nie nauczyłas − nie zdasz, jakbys byla na tyle madrym cwaniakiem to bys z wolfram alpha
skorzystała
12 maj 11:07
akante: w takich przypadkach gdzie potegi nie sa 4 3 2 to musimy grupowac?
12 maj 11:15
ICSP: nie musicie
12 maj 11:28
akante: skąd wiesz co ja muszę?
12 maj 11:32
ICSP: to pogrupuj ten wielomian odpowiednio
12 maj 12:17
Patryk: x4−2x3−2x3−2=0
x3(x−1)−2(x3−1)=0
x3(x−1)−2(x−1)(x2+x+1)=0
(x−1)(x3−2[x2+x+1])=0 i tak dalej
12 maj 12:31
ICSP: x
4 − 2x
3 = x
2(x−1)

Wątpię
12 maj 12:33
Kaja: Patryk źle to rozłozyłeś
12 maj 12:34
Patryk: na tak
12 maj 12:36