matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
slaw:
Witam! Jakis pomysl ma ktos moze na taka caleczke?
∫1/tgx + 1 Pozdrawiam!
11 maj 17:35
Basia:
1
1
napisz to porządnie; nie wiadomo czy to jest
czy
+1
tgx+1
tgx
11 maj 17:56
slaw:
jes to:
1
tgx +1
11 maj 18:11
Janek191:
Ma wyjść
dx
1
1
∫
=
x +
ln I sin x + cos x I + C
tg x + 1
2
2
11 maj 19:17
Janek191:
Podstawienie t = tg x x = arctg t
dt
dx =
1 + t
2
dx
dt
∫
= ∫
tg x + 1
( t + 1)*(1 + t
2
)
11 maj 19:44