wyznacz równanie
aniusia: wyznacz równanie symetralnej odcinka AB, gdy A=(−2,3) i B=(2,1)
10 maj 22:18
aniusia: prosze pomocyy blagam wrecz
10 maj 22:20
Ajtek:
1. Znajdź współczynnik kierunkowy prostej AB.
2. Znajdź sodek odcinka AB
3. Napisz równanie prostej prostopadłej do prostej AB przechodzącej przez jej środek.
Warunek prostopadłości prostych: a1*a2=−1, gdzie a1, a2 to współczynniki kierunkowe
prostych.
10 maj 22:24
Klara:
| | 2−2 | | 1+3 | |
S( |
| , |
| ) = S(0,2) |
| | 2 | | 2 | |
| | 1−3 | | 1 | | 1 | |
k⊥s ak= |
| = − |
| , as= − |
| = 2 |
| | 2+2 | | 2 | | ak | |
s : y= 2(x−x
S)+y
S
s : y= 2x+2
10 maj 22:25
Ajtek:
Hmmm "
Klara", aż tak się nudzisz

.
10 maj 22:27
aniusia: dziekuje jestescie super
10 maj 22:30
Klara:

2 sposób
P∊s ⇒ |AP|=|BP| , P(x,y)
|AP|
2= |BP|
2
(x+2)
2+(y−3)
2=(x−2)
2+(y−1)
2
x
2+4x+4+y
2−6y+9= x
2−4x+4+y
2−2y+1
8x−4y+8=0 / : (−2)
s : y=2x+2
10 maj 22:33
Technik: Klara=Eta
10 maj 22:44
Ajtek:
Skądże znowu
10 maj 22:47
Klara:
10 maj 22:48
aniusia: dobra nastepne poprosze
wykaż że trójkąt o wierzcholkach A=(−2,4) B=(2,2), C=(−3,−8) jest prostokatny
10 maj 22:48
aniusia: dziekuje klaro ze tak mi pomagasz sama nigdy nie dala bym rady
10 maj 22:49
Ajtek:
Znajdź współczynniki kierunkowe prostych AB, AC i BC. Jeżeli dowolne dwie spełniają warunek
prostopadłości, to Δ jest prostokątny.
10 maj 22:51
Technik: Tego sposobu rozwiązywania zadań nie da się podrobić

Eta jak nic
10 maj 22:51
Klara:
pr. AB ⊥ pr. BC ⇒ |∡ABC|=90
o
10 maj 22:53
aniusia: dziekuje jeszcze dwa i dam ci spokój oki
10 maj 22:55
aniusia: dane jest równanie okregu x2 + y2 −10x+24y−56=0 wyznacz wspolzedne srodka okregu oraz jego
promien
10 maj 23:00
Technik: @Klara jest uzależniona od matmy
10 maj 23:03
aniusia: ale za to pozytywnie dzieki niej ne dostane jedynki
10 maj 23:05
Klara:
o: x
2+y
2−2ax−2by+c=0 S(a,b) , r=
√a2+b2−c
o: x
2+y
2−10x+24y−56=0
| | −10 | | 24 | |
S( |
| , |
| )= (5, −12) r2=√25+144+56= √225 ⇒ r= 15 |
| | −2 | | −2 | |
10 maj 23:09
aniusia: dziekuje jeszcze jednoo
10 maj 23:12
aniusia: wyznacz wspolzedne srodka i dlugosc promienia okregu , ktorego srednica jest odcinek AB , gdy
A=(−2,2) i B (2,−2) . napisz rownanie tego okregu
10 maj 23:15
Klara:
| | 2−2 | | −2+2 | |
S( |
| , |
| )=S (0,0) |
| | 2 | | 2 | |
r
2= |AS|
2= 4+4= 8 ⇒ r=
√8=
2√2
o: x2+y2= 8
10 maj 23:21
aniusia: JESTES SUUPER CO JA BYM BEZ CIEBIE ZROBILA
10 maj 23:24
Klara:
Dostałabyś 1111111
10 maj 23:27
Klara:
A co będzie na maturze?
10 maj 23:28
Technik: szczęśliwa 7
10 maj 23:29
Technik: pomaluj drwala
10 maj 23:29
aniusia: TEGO NIEIWEM I NIE CHCE WIEDZIEC BOJE SIE AZ POMYSLEC
10 maj 23:31
Ajtek:
Zatem zacznij się uczyć. Nie licz na dobre sercr Klary. Jej nie będzie z Tobą na maturze!
10 maj 23:32
aniusia: oj tam oj tam ucze sie ale akurat ten dzial mi do glowy nie wchodzi
10 maj 23:35
Klara:
10 maj 23:36
Ajtek:
Też tak kiedyś mówiłem

.
10 maj 23:36
aniusia: wiem jak to jest ja co semestr mam egzaminy in zawsze z matmy ledwo ledwo choc cale noce przred
ksiazkami
10 maj 23:39
pigor: ...

racja, ten "tłusty" kolor czerwony "potrafi" tylko
Eta .
11 maj 00:12
pigor: ..., no i niemożliwe , aby o tej porze nie było na forum Ety . ... ,)
11 maj 00:13
11 maj 00:25
Klara:
A swoją drogą widać,że

matura "odbębniona" ...
6 osób na forum
11 maj 00:31
Ajtek:
Ja znikam spać, matura odbębniona

.
Miłych snów "nieznajoma"
Klaro 
.
pigor również spokojnej nocy.
11 maj 00:35
Klara:

<
gruszka >
11 maj 00:36
pigor: ...,
Ajtek nawzajem, a tak a propos, to gratuluję i dziękuję − zaimponowałeś
mi spokojem i trafną ripostą w dyskusji z "obrażoną" panią
Iza...ną . ..
11 maj 00:42
aniusia:: dana jest funkcja f(x)=1/x+1;
a) sporzadz wykres funkcji.
b) przesun wykres funkcjiio 2 jednostki w prawo wzdluż osi OX i o 1jednostkę w gorę wzdłuz osi
OY
c) podaj wzor funkcji z punktu b)
21 maj 21:31