studia
bum kaboom: Ekonomia UW
ktoś wie jak to wyglądało rok temu na ekonomii na UW?
abstrachując od progów oraz całej punktacji. Ile mniej więcej wystarczy procent na maturkach?
moje szacowane wyniki to
polski podstawa: 70
angielski rozszerzenie: 70
matematyka rozszerzenie: 70
10 maj 15:34
bum kaboom: mam jakiekolwiek szanse? ktoś studiuje z podobnymi wynikami? (dziennie, stacjonarnie)
10 maj 15:35
bum kaboom:
10 maj 15:37
matura: A JAK NAPISAŁAŚ PODSTAWĘ Z MATMY? NIE ŚCIEMNIAJ Z TYMI WYNIKAMI !
10 maj 15:38
bum kaboom: rok temu pisałem maturę: podstawę z matmy napisałem na 92%, polski na 70% angielski na
podstawie na 98% a w tym roku poprawiałem matme na rozszerzeniu i angielski no i stąd moje
pytanie. NIEDOWAHKU : >
10 maj 15:40
bum kaboom: szacuje, ze te rozszerzenia będą na około 70% teraz. są szanse?
10 maj 15:41
matura: dostaniesz się nawet jak byś nie napisał tej całej matury!
10 maj 15:44
Dominik: na WNE chyba za malo. policz sobie punkty na podstawie wzoru z irk i porownaj z progiem na
rekrutacja.uw.edu.pl.
10 maj 15:46
bum kaboom: te "progi" wydają mi się trochę abstrakcyjne bo wg nich trzeba ze wszystkich 3 rozszerzonych
arkuszów z matmy, polskiego i angielskiego blisko 90procent. a słyszałem, że mając 80 proc z
matmy już dało rade tam się dostać, dlatego pytam czy może bd okazja też z moimi wynikami?
10 maj 15:51
bum kaboom: ktoś coś wie?
10 maj 15:51
Dominik: tak to juz jest na UW. ja ide na informatyke na UW − policz sobie jakie tam trzeba miec wyniki.
bez matematyki powyzej 90% nie ma co myslec.
10 maj 15:53
Vizer: Wszystko zależy od napisania matury przez innych, progi nie są odgórnie ustalane tylko wynikają
z ilości chętnych na dany kierunek. Są kierunki prestiżowe, popularne na które ciężko się na
prawdę dostać.
10 maj 15:54
bum kaboom: nadal sądzę jednak, że te progi punktowe to nie jest minimalna ilość punktów, która
uprawniałaby mnie do studiowania tam. podtrzymuję zdanie: z matma na 80% było to ponoć
możliwe.
10 maj 15:57
bum kaboom: a sądzicie, że przynajmniej zarządzanie mnie przywita z otwarymi ramionami?
10 maj 15:59