rozwiąż równanie
adm: mógłby ktoś wytłumaczyć przykład:
log5 [3+log4(log2x+10)]=1
10 maj 15:21
irena_1:
x>0
log2x+10>0
3+log4(log2x+10)>0
3+log4(log2x+10)=5
log4(log2x)=2
log2x+10=16
log2x=6
x=26
x=64
Liczba 64 spełnia wszystkie zastrzeżenia
10 maj 15:28
adm: nie bardzo rozumiem co sie dzieje z tym 10
10 maj 15:38
irena_1:
W nawiasie opuściłam tę "10" − to pomyłka (5. linijka od góry)
10 maj 15:40
adm: wszystko jasne

dziękuje bardzo !
10 maj 15:44
Damian: log5 [3+log4(log2x+10)]=
log5+log7*log12=
log12+12=
log24=
log2*12
10 maj 16:19