matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz w jak najprostszej postaci
Kamilo:
cos α
+ tg α
1 − sin α
10 maj 11:44
wredulus_pospolitus:
sinx
tgx =
cosx
cosx
sinx
.... =
+
= ... wspólny mianownik + skorzystaj z jedynki
1−sinx
cosx
trygonometrycznej
10 maj 11:52
Kamilo:
No właśnie nie wychodzi
no bo się znaki nie zgadzają
10 maj 11:53
Kamilo:
yy nikt nie ma pomysłu
10 maj 13:52