matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
magdzia:
pomocy z macierzami:( mam takie zadanie przykładowe na egzamin z maty i nie wiem jak te macierze...pomoże ktoś
zad 1. oblicz macierz X, gdy A*A
T
*X=2A, A= 1 2 3 0 1 2 zad 2. oblicz macierz A, gdy AX+A= E A= 3 1 0 2 0 1 0 1 2
16 wrz 17:30