matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartości m i n dla których wielomiany W(x) i H(x) są równe:
brahu312:
W(x)=3x
3
+(m+2)x
2
+5x−1 H(x)=(n−1)x
3
+4x
2
+5x−1
10 maj 10:19
Kostek:
n−1=3 n=4 m+2=4 m=2
10 maj 10:24