matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus
kub@:
sinx = −1/2 , jaki będzie wynik gdy x∊<0,2π> ?
9 maj 22:50
Kukukatsu:
1
sinx = −
zatem x = 120
2
120 =
1
x ∊ {
π }
3
9 maj 23:05
Janek191:
sin x = −U{1}[2} x = 210
o
∨ x = 330
o
lub
7
11
x =
π ∨ x =
π
6
6
======================
10 maj 00:02