matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kika:
znaleźć środek i promień okręgu
1.x
2
+y
2
-10x=0
2.x
2
+y
2
-10x+14y-70=0
obliczenia:
1.
(x-5)
2
+y
2
-25=0
(x-5)
2
+y
2
=25
S=(5,0) r=5
2.
(x-5)
2
-25+(y+7)
2
-49-70=0
(x-5)
2
+(y+7)
2
=144
S=(5,-7) r=12
czy to jest dobrze
12 sty 17:18
sinx/n=six=6:
tak
12 sty 18:11
kika:
LOL to super dzieki za sprawdzenie
12 sty 18:31