rÓWNANIE
grrr: Oblicz: ctg2(x−π6)=3
9 maj 20:31
Eta:
| | π | | π | |
ctg(x− |
| )= √3 v ctg(x− |
| )= −√3 |
| | 6 | | 6 | |
| | π | | π | | π | | π | |
x− |
| = |
| +k*π v x− |
| = − |
| +k*π |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
x=..... v x=..........
dokończ
9 maj 20:40
grrr: oczywiście x={π}{3} +kπ lub x=kπ, już z tego wszystkiego przed maturą to najłatwiejsze zadania
zaczynam komplikować
9 maj 20:44
Eta:
Będzie dobrze! ... może już dzisiaj odpocznij
9 maj 20:49
grrr: oby

. ah jeszcze skończę arkusz i racja, że trzeba odpocząć, bo czuję jakbym się przeuczyła

.
9 maj 20:51