matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
tatus:
(3x+2)
2
(1−3x)(x
2
−1)=0
9 maj 18:13
vitek1980:
każdy nawias przyrównaj do 0 3x+2=0 lub 1−3x=0 lub x
2
−1=0
2
1
x=−
lub x=
lub x=1 lub x=−1
3
3
10 maj 11:15