matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Łukasz:
Dane są punkty A = (1,−1) i B = (−3,2) .Jaką długość ma odcinek AB ma długość.
9 maj 17:26
Rafi:
Zapytaj wujka google o wzór na długosc odcinka AB i wtedy podstaw.
9 maj 17:29
Eta:
|AB|
2
= 4
2
+3
2
⇒ |AB|= 5
9 maj 18:17