potegi;D
;D: witam

Prosze o pomoc

Wykonaj działania
A)3
−1+3
−2+3
−3
b)2
0−2
−1−2
−2
C)6
−3+6−2
8 maj 22:39
Janek191:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
A) 3−1 + 3−2 + 3−3 = |
| + |
| + |
| = |
| | 3 | | 32 | | 33 | |
| | 9 | | 3 | | 1 | | 13 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| |
| | 27 | | 27 | | 27 | | 27 | |
8 maj 22:43
;D: jest cos zle bo powinno wyjsc 1627
8 maj 22:46
Technik: dobrze mu wyszło
8 maj 22:49
;D: faktycznie sorry
8 maj 22:53
;D: a czy pomozecie mi z pozostalymi
8 maj 22:54
pigor: ..., no to np. tak:
a)
3−1+3−2+3−3= 3
−3(3
2+3+1)=
127*13=
1327 ;
b)
20−2−1−2−2= 2
−2(2
2−2−1)=
14*1=
14 ;
c)
6−3+6−2= 6
−3(1+6)=
7216 ;
| | 1 | | 5 | |
d) |
| + |
| = 2+5*4 = 22 . ...  |
| | 2−1 | | 2−2 | |
8 maj 22:54
;D: a czy nie da sie tego prosciej rozpisac
8 maj 22:58
pigor: ..

dobre pytanie, tylko − przepraszam − nie do mnie
9 maj 15:16