Zadanie
lawende: Zapisz w postaci jednego logarytmu iloraz (iloczyn) logarytmów:
log 2 5/log 2 7
jak to można "ugryźć" jeszcze skoro podstawa (2) już są takie same, więc nie chodzi o ich
zamianę?
8 maj 21:23
Nienor: | log25 | | | | log75 | |
| = |
| = |
| *log72=log75 |
| log27 | | | | log72 | |
8 maj 21:26
lawende: dzięki a skąd wiedziałeś/aś, że trzeba w podstawie siódemkę wpisać?
8 maj 21:29
Nienor: Z piątką by wyszło
8 maj 21:33
lawende: aa no tak i na samo wychodzi wtedy

dzięki!
8 maj 21:35
Nienor: proszę
8 maj 21:37