bryły,ostrosłupy
nika: 1.oblicz pole i objętość czworościanu foremnego którego wysokość wynosi 10cm a pole jednej
ściany bocznej wynosi 15cm 2.
2.oblicz pole i objętość ostrosłupa którego podstawą jest kwadrat o boku a=4cm ,wysokość h=15cm
oraz pole jednej ściany bocznej wynosi 20cm2.
8 maj 19:49
Bogdan:

Czworościan foremny ma wszystkie ściany identyczne
| | 1 | |
Objętość V = |
| * 15 * 10 = ... |
| | 3 | |
Pole P = 4 * 15 = ...
8 maj 20:00
Janek191:
z.2
Sprzeczne dane !
8 maj 20:58
Janek191:
z.2
Sprzeczne dane !
8 maj 20:59