matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc !!!
mania17:
Mały słoń waży jedną dziesiątą tego co waży i 900 kg. Ile waży mały słoń?
8 maj 15:30
aniabb:
1000kg=tona
8 maj 15:49
Nienor:
1
x=900+
x
10
1
x−
x=900
10
9
x=900
10
x=1000
8 maj 15:51
yep:
x − waga slonia
1
x + 900 = x
10
8 maj 15:51
mania17:
Dziękuję
8 maj 15:57