matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj zbieżnosc szeregu
ChaH:
Poprosiłabym o sprawdzenie zadania: Zbadaj zbieżność szeregu
∞
2−3n
∑
n!
n=1
2−3(n+1)
an+1=
(n+1)!
2−3n+3
n!
3
*
=
= 0
n!(n+1)
2−3n
n+1
8 maj 15:10
ICSP:
źle policzony a
n+1
8 maj 15:13