zadanko
Kamil: Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=x2 + |logx2013| * log2013x
odp. (−1,0) U (2;∞)
8 maj 15:05
ICSP: 1. Ustal dziedzinę
2. Przekształć wyrażenie
3. Dokończ zadanie
8 maj 15:06
Kamil: nie wiem w jaki sposób zrobić pkt. 2 i 3
8 maj 15:08
ICSP: a jaka dziedzina Ci wyszła ?
8 maj 15:16
Kamil: R bez 0? Chollera, nie wiem
8 maj 15:17
8 maj 15:19
Kamil: nie mam pojęcia o co chodzi

, mógłbyś mi to rozwiązać?
8 maj 15:34
Kamil: Odświeżam. Wie ktoś?
8 maj 15:52
Nienor: 1.D={x∊ℛ: x=1 ∧ x>0}
2.skorzystaj z p*logab=logabp, i alogab=b
8 maj 15:55
Mila:

D:
x>0 i x≠1
| | log20132013 | | 1 | |
logx2013= |
| = |
| |
| | log2013x | | log2013x | |
| | 1 | |
f(x)=x2+| |
| |*log2013x⇔ |
| | log2013x | |
| | 1 | |
f(x)=x2− |
| *log2013x dla x∊(0,1) |
| | log2013x | |
lub
| | 1 | |
f(x)=x2+ |
| *log2013x dla x∊(1,∞)⇔ |
| | log2013x | |
f(x)=x
2−1 dla x∊(0,1)
f(x)=x
2+1 dla x∊(1,
∞)
zbiór wartości:
y∊(−1,0)∪(2,
∞)
8 maj 16:08
Romek: Mila jesteś pewna ja bym polemizował z tym rozwiązaniem
8 maj 16:20
Mila: Słucham.
8 maj 16:24
Romek: log2013 x musi byc mniejszy od 0
8 maj 16:25
Romek: czy jest on mniejszy dla przedziału od (0,1)
8 maj 16:25
Romek: znaczy log2013 x musi byc mniejszy od 0 jeżeli mamy postawic minnus po usunieciu wartosci bzw
8 maj 16:26
Romek: OJAAAAAAAAAAAAAAA sorry nie zauważyłem czegoś zwracam honor
8 maj 16:28
Kamil: Dzięki ślicznie : >
8 maj 16:31
Mila: Jest dla x∊(0,1) i dlatego
| | 1 | | 1 | |
| |
| |=− |
| dla x∊(0,1) |
| | log2013x | | log2013x | |
8 maj 16:31
Mila: 
Piszecie rozszerzoną?
8 maj 16:33