rozwiaz rownanie
ZADANIE MATMA: 2x2−7x+5>/0
>/ ozn jest wieksze lub równe
8 maj 14:36
8 maj 14:38
Kostek:
Δ=(−7)
2−4*2*5=9
√Δ=3
x∊(−
∞,2>∪<5,
∞)
Jak to Ci sprawiło trudność to jak zrobiłaś ostatnie
8 maj 14:39
Dominik:
8 maj 14:39
8 maj 14:40
Kostek: Dobra mój błąd
8 maj 14:40
Dominik: | | −b ± √Δ | |
ajc, mialo byc x ≠ |
| . odruch silniejszy od zamiarow.  |
| | a | |
8 maj 14:40
Kostek: zjadłem 2 w mianowniku
8 maj 14:41
ZADANIE MATMA: to akura bylo proste ale x= −b ± √Δ /2a
8 maj 14:43
wojtek: @Dominik Haha właśnie tak zrobiłem to zadanie za pierwszym razem, dobrze że potem sprawdzałem
wszystko czy dobrze i wyczaiłem ten błąd. Tzn najpierw sobie podstawiłem dwójkę za x i wtf?
Nie wychodzi XD Potem wypatrzyłem tego babola.
8 maj 14:50