matematykaszkolna.pl
matura yep: ołówek na maturze Zapomniałem się i okrąg narysowałem ołówkiem. Myślicie, że będą tego jakieś konsekwencje?
8 maj 12:44
xyz: Nie sadze... tak btw. to mi dali olowek razem ze wzorami i przyborami
8 maj 12:55
yep: dzieki za odp, bo nie ukrywam, ze sie tym troche zdenerwowalem; na mysl przysla mi nawet dyskwalifikacja
8 maj 12:57
Kamcio :): dyskwalifikacja na pewno nie. Co najwyżej mogą Ci nie zaliczyć zadania
8 maj 12:59
xyz: ale gdzie okrag rysowales? ^^
8 maj 13:02
Dominik: zapewne w zadaniu z trojkatem wpisanym w okrag.
8 maj 13:03
xyz: ale przeciez tam byl rysunek
8 maj 13:04
yep: sek wlasnie w tym, ze zastanawialem sie czy w ogole rysowac; narysowalem dla wlasnych oznaczen, typu alfa, beta itd. olowkiem jest narysowany tylko okrag, wszystko inne dlugopisem, lacznie z promieniami itd, ktore byly kluczowe do rozwiazania tego zadania ludzka glupota i tyle, moglem sobie podarowac
8 maj 13:09
xyz: Moim zdaniem musza uznac bo rysunek tam nie byl w ogole konieczny, wiec nie ma znaczenia czy zrobiles olowkiem dlugopisem czy wcale
8 maj 13:10
yep: dzieki za slowa otuchy, na logike tez tak uwazam; boje sie po prostu, ze jak zobaczy olowek to od razu odrzuci cale zadania (ktore mialem dobrze); najgorsze w takim ukladzie byloby to, ze nawet gdyby usunac zapis olowkowy calosc i tak zostaje poprawna, lacznie z oznaczeniami
8 maj 13:13
byk: Zaliczą ci to zadanie, chyba że w poleceniu było napisane 'Narysuj okrąg...'
8 maj 13:56