matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parabola wierzchołek
Gob:
Wierzcholkiem paraboli o rownaniu y=−3(x−2)
2
+4 jest punkt o współrzednych? Punkt o współrzędnych 2,4, tak? z wzoru y=−3(x−p)
2
+q y=−3(x−2)
2
+4
8 maj 10:49
aniabb:
tak
8 maj 10:49