MATURA
Tabal: Prosta o rownaniu y= 2m x +1 jest prostopadla do prostej o rownaniu y= − 32 x −1 stad
wynka ze
A; m=3 b; m= 32 c: m= 23 d; m=−3
8 maj 10:02
Nienor: To są zadania z matury

Dzisiejszej.
8 maj 10:16
Tabal: tak to sa zadania z matury dzisiejszej
8 maj 10:17
Gob: A
8 maj 10:51
b.: ha ha, Gob źle podpowiada

powinno być B !
8 maj 11:21
Gob: b. − dlaczego?
8 maj 11:34
b.: bo 2/(3/2) = 4/3, i 4/3*(−3/2)=−2, po podzieleniu przez 2 dostaję się −1, czyli proste
prostopadłe
8 maj 11:35
Gob: O, faktycznie. :c Coś zgubiłem po drodze.
8 maj 11:38
b.: dzięki Gob za wsparcie

aniabb 9 razy napisała, że A, 'wielomian' też się włączył... ale pokasowałem

oczywiście odpowiedzią poprawną jest A, bo 2/3 * (−3/2) = −1, nie dzielimy nic przez 2

dałem fałszywą odpowiedź tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś wszedł tu w czasie matur

(no i oczywiście na wypadek, gdyby było to rzeczywiście zadanie z matury, bo to wcale nie jest
pewne...)
8 maj 11:53
wielomian:
Właśnie dziwiłem się czemu mój post zginął
8 maj 11:54
aniabb: ale ja to pisałam już PO maturze
8 maj 12:03
paulaf: Czyli odp a poprawna?
8 maj 12:03
b.: pierwszy Twój wpis był 8 maja o 11:22, a matura kończy się, z tego co wiem, o 11:50
8 maj 12:04
b.: Tak, A poprawna.
8 maj 12:05
aniabb: zadzwoniła uczennica ze jest już po, na forum napisali że już po, więc dlatego odpisałam ..
ale faktycznie nie pamiętam ile trwa
8 maj 12:06
Jakub: Trwa 170 minut zaczynając od 9:00, czyli kończy się o 11:50. Uczennica mogła wcześniej wyjść,
albo dzwoniła z sali egzaminacyjnej
8 maj 12:11
aniabb: ewidentnie dzwoniła jak już wyszła

ale nie spodziewałam się że wyjdzie aż tyle przed czasem
8 maj 12:31
aagu: aniabb jestes nauczycielem?
8 maj 18:47
xxx: gdzie mozna to zglosic?
8 maj 18:49