Dane są przedziały...
Jagienka: Dane są trzy przedziały: A=〈−4;6〉 B={x∈R:∣x+3∣≥1} C={x∈R:∣x−1∣≤2} . Wyznacz: A∪B , B∖C , A∩C ,
A∖ B
8 maj 08:34
aniabb:

co jest na brzegu A nie mam pojęcia ..u mnie wyświetlają się kwadraciki
8 maj 08:38
Jagienka: na brzegach A = <−4;6>
8 maj 08:40
aniabb:
AuB = R
B\C = (−∞;−4> u < −2;−1) u (3;∞)
AnC = < −1;3>
A\B = ( −4; −2)
8 maj 08:40
aniabb: to zamalowane czerwone kółeczka dorysuj na krańcach
8 maj 08:41
Jagienka: Dziękuje serdecznie za pomoc jesteś wielka

Serdecznie Pozdrawiam
8 maj 08:48