POMOCY !!!
kala: na przyjęcie urodzinowe jola kupiła dwie lodowe kule,przy czym jedna miała średnicę 1,5 razy
większą niz druga.
uzupełnij zdanie:
jeżeli mniejsza kula lodowa wystarcza na 8 porcij to większa wystarcza na ..........porcij .
MUSZĄ BYĆ WSZYSTKIE OB;LICZENIA



!1
7 maj 20:55
pigor: ..., jak nie pisze np. "uzasadnij swoją odpowiedź", to − jak sądzę − wystarczy
wpisać liczbę 27 i tyle,
ale ja bym jednak gdzieś tam dopisał, np. tak: bo 8*1,5
3= (2*1,5)
3= 3
3= 27 . ...
7 maj 21:44
pigor: ..., jak nie pisze np. "uzasadnij swoją odpowiedź", to − jak sądzę − wystarczy
wpisać liczbę 27 i tyle,
ale ja bym jednak gdzieś tam dopisał, np. tak: bo 8*1,5
3= (2*1,5)
3= 3
3= 27 . ...
7 maj 21:58
pigor: ..., jak nie pisze np. "uzasadnij swoją odpowiedź", to − jak sądzę − wystarczy
wpisać liczbę 27 i tyle,
ale ja bym jednak gdzieś tam dopisał, np. tak: bo 8*1,5
3= (2*1,5)
3= 3
3= 27 . ...
7 maj 21:58
pigor: o

kur.
7 maj 21:59