jeśli za x'a mam podstawić -2 w równanie |-x-2|=2
kamczatka: jeśli za x'a mam podstawić −2 w równanie |−x−2|=2
to czy to będzie
|−(−2)−2|=2
czy
|2−2|=2 ?
7 maj 20:50
kamczatka: i na osi na środku będzie −2 czy 2 ?
7 maj 21:25
Kostek:
|−x−2|=2
|x+2|=2
x+2=2 lub x+2=−2
x=0 lub x=−4
7 maj 21:33
kamczatka: a na osi na środku będzie liczba −2 czy 2 ?
7 maj 21:43
Technik:
−2
7 maj 21:44
kamczatka: a jeszcze mam trochę inne pytanie jak chcę obliczyć na osi odległość punktu A do punktu B to
muszę to w wartości bezwzględnej obliczać ?
7 maj 22:06
kamczatka: a jeszcze mam trochę inne pytanie jak chcę obliczyć na osi odległość punktu A do punktu B to
muszę to w wartości bezwzględnej obliczać ?
8 maj 09:58
8 maj 10:00
grz: odleglosc musi byc dodatnia, to jak dlugosc boku trojkata, widziales kiedys ujemna?
8 maj 10:01
kamczatka: czyli musi być w wartości bezwzględnej
8 maj 10:05
Hofo: Zastanów się czy bierzemy wariant ujemnego wyrażenia pod uwagę
8 maj 10:07
kamczatka: wartość bezwzględna z wartości dodatniej i tak się nie zmienia, tylko z ujemnej.
8 maj 10:12