oblicz
paulina: 1. Liczba log48+log42 jest równa?
2.Dane sa wielomiany w(x)=−2x2+5x3−3 oraz p(x) 2x3+12.Wielomiany w(x)+p(x) jest równy?
3.Iloczyn 2*log jedna druga 9 ?
14.Punkty P=(−1,2) i R=(3,−1) są są sąsiednimi wierzchołkami kwadratu.Obwód tego kwadratu jest
równy?
15.Liczby 5,x+4,1w podanej kolejnosci tworza ciag arytmetyczny.zatem liczba x jest równa?
16.Wykres funkcji f(x)=42+k przechodzi przez punkt (2,−1) gdy liczba k jest równa?
17.w ciagu geometrycznym pierwszy wyraz jest równy 1, a iloraz czwartego wyrazu przez trzeci
jest równy jedna druga.Drugi wyraz tego ciagu jest równy ?
18.podstawa trójkonta równoramiennego ma długość 24,a wysokosc opuszczona na te podstawe jest
równa 5.Ramie tego trójkąta ma długość?
19.Kąt środkowy alfa jest oparty na łuku wyznaczonym przez jedną dziewiątą okręgu.Kąt
wpisany,oparty na tym samym łuku, co kąt alfa ma miare?
7 maj 20:14
Krzysiek : Zadanie 18 . narysuj rysunek (podstawa to dobry rysunek ) i twierdzenie Pitagorasa .
zadanie 19 . jesli 360 stopni :9=40 stopni to kat srodkowy ma 40 stopni . Jak jest zaleznosc
pomiedzy katem srodkowym a wpisanym opartym na tym samym luku? Zajrzyj do notatek i napisz ile
bedzie mial kat wpisany
Zadanie nr 1 =log
4(8*2)=log
416= teraz definicja logarytmu wiec do jakiej potegi nalezy
podniesc 4 zeby dostac 16 to napisz ile to sie rowna
zadanie nr2 to jest juz bardzo proste . Nie Umiesz dodac wielomianow ?
Zadanie nr 14.
Policz dlugoc odcinka PR ze wzoru
Zuwaz ze to bedzie dlugosc boku a kwadratu Obwod =4*a
| | 5+1 | |
zadanie nr 15 x+4= |
| to x+4=3 to x= policz |
| | 2 | |
| | a4 | | 1 | | 1 | |
zadanie nr 17 |
| =q= |
| to a2=a1*q =1* |
| =......policz |
| | a3 | | 2 | | 2 | |
Starczy na razie
8 maj 00:47