matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ja
super:
w trójkącie równoramiennym abc podstawa ab ma długość 6 cm i środkowa poprowadzona z wierzchołka a również ma długość 6. oblicz boki trójkąta
7 maj 18:23
irena_1:
Trójkąty ABC i ABD są podobne (równoramienne o wspólnym kącie przy podstawach)
6
b
=
2b
6
2b
2
=36 b
2
=18 b=3
√
2
|AB|=6 |AC|=|BC|=6
√
2
7 maj 18:45
as:
γβββ
10 sty 19:38