matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
Karo:
(
√
3
+
√
2
+2 )
2
7 maj 17:56
irena_1:
(
√
3
+
√
2
+2)
2
=3+2+4+2
√
6
+4
√
3
+4
√
2
=9+2
√
6
+4
√
3
+4
√
2
(a+b+c)
2
=a
2
+b
2
+c
2
+2ab+2ac+2bc
7 maj 17:58
irena_1:
(
√
3
+
√
2
+2)
2
=3+2+4+2
√
6
+4
√
3
+4
√
2
=9+2
√
6
+4
√
3
+4
√
2
(a+b+c)
2
=a
2
+b
2
+c
2
+2ab+2ac+2bc
7 maj 17:58