W klasie Zuzi jest 15 dziewcząt a chłopcy stanowią 40 % klasy ile dzieci chodzi do klasy Zuzki
?
| 15*60 | ||
x= | ||
| 100 |
| 15*60 | ||
x= | ||
| 100 |
jaka fajna mała klasa, gdzie takie są
,
no to ja np. tak :
niech x=? − szukana liczba dzieci w klasie Zuzi, to z warunków zadania :
[nc[15+40x%x= x]] ⇔ 60%x=15 /*10 ⇔ 6x=150 ⇔ x= 25 . ...
jaka fajna mała klasa, gdzie takie są
,
no to ja np. tak :
niech x=? − szukana liczba dzieci w klasie Zuzi, to z warunków zadania :
[nc[15+40x%x= x]] ⇔ 60%x=15 /*10 ⇔ 6x=150 ⇔ x= 25 . ...
czyli
| 15*100 | ||
x= | =25 | |
| 60 |
czyli
| 15*100 | ||
x= | =25 | |
| 60 |
jaka fajna mała klasa, gdzie takie są
,
no to ja np. tak :
niech x=? − szukana liczba dzieci w klasie Zuzi, to z warunków zadania:
15+40x%x= x ⇔ 60%x=15 /*10 ⇔ 6x=150 ⇔ x= 25 . ...
ludzie
idę stąd