matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
waxxx:
4x
2
−1 −−−−−−−−− =
? 4x
2
−4x+1
7 maj 17:02
Technik:
fajnie fajnie
ale co tu trzeba zrobić
7 maj 17:09
pigor:
..., a więc np. to :
4x
2
−1
(2x−1)(2x+1)
2x+1
=
=
, gdzie x≠
1
2
, ...
4x
2
−4x+1
(2x−1)
2
2x−1
7 maj 17:14
waxxx:
Aaaaaaaaaaaa.... sorki
Dziedzina ( to zrobiłem ) i uprościć
7 maj 17:31