zadanie
kasia: Naszkicuj wykres funkcji f (x) = √x2 − 6x + 9 + √x2 + 2x +1 , a następnie
korzystając z otrzymanego wykresu ustal liczbę pierwiastków równania
f (x) = √x2 − 6x + 9 + √x2 + 2x +1 = m w zależności od parametru m, m∊R .
7 maj 16:52
kasia: czy chodzi o to aby uprościć tą funkcje do:
y=
√(x−3)2 +
√(x−1)2 
później
y=|x−3| +|x−1| = 2x−1

?
mógłby mi ktos podpowiedzieć jak to rozwiązać ?
7 maj 16:54
kasia: czy chodzi o to aby uprościć tą funkcje do:
y=
√(x−3)2 +
√(x−1)2 
później
y=|x−3| +|x−1| = 2x−1

?
mógłby mi ktos podpowiedzieć jak to rozwiązać ?
7 maj 16:54
kasia: sory za spam zawiesił się internet dla mnie
7 maj 16:55
kasia: y= √(x−3) + √(x+1)
poprawka bo źle zapisałam
7 maj 16:57
kasia: y= √(x−3)2 + √(x+1)2
7 maj 16:58
kasia: .
7 maj 17:03
kasia: .
7 maj 17:11
kasia: podbijam temat bo nikt nie odpowiedział na moje pytanie
7 maj 19:18
7 maj 19:25
7 maj 19:35