Rozwiąż nierówność x^2+7x-5< 0
lol : x2+7x−5≤0
x2+7x−5=0
Δ=72−4*1(−5)=49−20=69
√Δ=69
x1= −7−692=−31
x2=−7+692=38
proszę o sprawdzenie czy działanie poprawienie zrobione
7 maj 16:37
Technik:
popraw zapis
Δ=69
√Δ=
√69
7 maj 16:39
pigor: ..., no NIE

, przyjrzyj się, bo piszesz bzdety
7 maj 16:41
lol : tylko ten pierwiastek nie zapisałem , czy reszta rachunkowo dobrze jest obliczone
7 maj 16:42
lol : tylko ten pierwiastek nie zapisałem , czy reszta rachunkowo dobrze jest obliczone
7 maj 16:42
Technik: Jakie bzdety
7 maj 16:42
Technik: Jakie bzdety
7 maj 16:42
lol : to ja wreście powinno być z √ czy bez
bo już sam nie wiem czy ja zrobiłem jakiś błąd rachunkowy w rozpisywaniu
chciałem tylko się dowiedzieć czy dobrze jest
7 maj 16:48
Technik: z pierwiastkiem
7 maj 16:52
lol : na 100 % jesteś pewny , wiesz długo się już uczę matmy i muszę wiedzieć bo jutro matma sam
rozumiesz
7 maj 16:55
lol :
7 maj 16:58
Technik: ja też mam jutro maturę ale nie zajmuje się takimi banałami są lepsze zadanka do liczenia
7 maj 16:58
lol : wiesz , ja się nie zajmuje chciałem sprawdzić czy dobrze robię zadania

na forum będą
następne zadania
7 maj 17:00