PW: A, teraz gdy mamy treść zadania, to jest jasne.
A∩B − zdarzenie "suma wyrzuconych oczek jest większa od 8 i na obu kostkach wypadło to samo"
A∩B = {(5,5), (6,6,)}, |A∩B| = 2
A∪B − zdarzenie "suma rzuconych oczek jest większa od 8 lub na obu kostkach wypadło to samo"
A∪B = {(3,6), (6,3), (4,5), (5,4), (4,6), (6,4), (5,5), (5,6), (6,5), (6,6), (1,1), (2,2),
(3,3), (4,4)}
|A∪B| = 14
A\B − zdarzenie "suma wyrzuconych oczek jest większa od 8 i nie wypadło na obu kostkach to
samo"
A\B = {(3,6), (6,3), (4,5), (5,4), (4,6), (6,4), (5,6), (6,5)}
|A\B| = 8
i tak dalej.