a
a: rozwiąż rownania
1) x
2−x+4=6x+x
2
−7x+4−0
−7x=−4
2) x
2+4x+4+3x−2x
2+1=0
−x
2+7x+1=0
7 maj 12:48
xyz: w drugim delta a pozniej x1 i x2
7 maj 12:51
a: dobrze?
7 maj 12:54
aniabb: tak ale w drugim 4+1=5
7 maj 12:56
a: i pozniej delta i miejsca zerowe?
7 maj 13:00
a: √Δ=
√69
| | −7 − √69 | | −7 + √69 | |
x1= |
| x2= |
| |
| | −2 | | −2 | |
7 maj 13:04
aniabb: ok
7 maj 13:06
a:
7 maj 13:06
a: 2x(x−3)+5x+3=0
2x
2−6x+5x−3=0
2x
2−x−3=0
Δ=25
√Δ=
√25=5
7 maj 13:14
aniabb: w pierwszej linijce było +3 a w drugiej nagle −3
7 maj 13:16
a: pomylka przy przepisywaniu:( i cale zad zle:(
7 maj 13:21
a: Δ=−23
brak miejsc zerowych
7 maj 13:22
aniabb: tak
7 maj 13:23
a:
7 maj 13:24