dana jest funkcja homograficzna. Oblicz.
Karolina: dana jest funkcja F(x)= w liczniku ox−1 , w mianowniku 2x+3. oblicz parametr ,,a" wiedząc ze
jej miejscem zerowym jest liczba 1, naszkicuj jej wykres, a następnie wyznacz zbiór argumentów
, dla których wartości funkcji F(x) są większe niż wartości funkcji G(x)= w liczniku x−3 a w
mianowniku 2x+5.
7 maj 11:56
Karolina ;):
8 maj 12:35
aniabb: fajnie że gdziekolwiek w funkcji jest a ..bo ja tam widzę o
8 maj 12:37
aniabb:
Mz x=1 zatem
a=1
f(x)<g(x)
8 maj 12:40
8 maj 12:41