matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo rzucenia monety
Rafał:
Rzucamy trzy razy monetą. Prawdopodobieństwo wyrzucenia dokładnie 1 orła jest równe?
7 maj 11:17
MP:
Ω = 3
2
A = (ORR)(ROR)(RRO)
A
3
1
1
P(A) =
=
= 3
−1
=
Ω
3
2
3
7 maj 11:23