matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz promień kuli w cm.
Czarnulllkaaa:
Promień kuli o objętości 36 pi cm
2
jest równy?
7 maj 10:59
aniabb:
3
7 maj 11:00
Janek191:
4
3
V =
π *R
3
= 36 π / *
3
4π
R
3
= 27 R =
3
√
27
= 3 Odp. R = 3 cm. ============
7 maj 11:14