matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstrema lokalne ! Proszę!
M.:
Ekstremum lokalne z funkcji: x
2
+y
2
−2x−4
√
xy
−2y+8=0
6 maj 22:54
aniabb:
minimum dla x=2 i y=2
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2%2By%5E2%E2%88%922x%E2%88%924%E2%88%9A%2
8xy%29%E2%88%922y%2B8
7 maj 08:44