Olicz pole zacieniowanej powierzchni. |AB|=|BC|=|CA|
M.:
6 maj 21:58
M.: Sorry, zapomniałam, zacieniowana to to koło, bez trójkąta.
6 maj 21:59
Ajtek:
Oblicz pole koła. Oblicz pole Δ, zauważ iż jest on równoboczny. Od pola koła odejmij pole Δ.
I po zawodach

.
6 maj 22:02
Saizou : jest to trójkąt równoboczny, a okrąg opisany na takim trójkącie ma wzór
| | 2 | | 2 | | a√3 | | a√3 | |
r= |
| h= |
| * |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | |
15=a
√3
a=5
√3
resztę sama oblicz
6 maj 22:03
uio: P
F=P
koła−P{trójkąta)
P
K=π*r
2=25π
6 maj 22:03
Ajtek:
Cześć
Saizou 
.
6 maj 22:05
Saizou : Witaj Ajtek
6 maj 22:08