matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę
iwcia:
rozwiąż równanie
x
2x
=
x+2
x−2
6 maj 20:37
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
6 maj 20:56
Eta:
x≠−2 i x≠2 x(x−2)=2x(x+2) x
2
+6x=0 x(x+6)=0 x=0 v x= −6 Ładnie przepisz do zeszytu
6 maj 21:56