oblicz x
kasia: oblicz x :
x= log10 0,01
Log 3x=2
6 maj 20:35
kasia: czy ktoś pamięta jak to się robi proszę opomoc
6 maj 20:44
ICSP: x = log 0,01 ⇒ x = −2
| | 1 | |
log 3x = 2 ⇒ 3x = 102 ⇒ x = 33 |
| |
| | 3 | |
6 maj 20:47
kasia: jeszcze raz x= log 10{małe} 0,01=
Log 3{małe} x=2
proszę o ponowne rozwiązanie
6 maj 21:06
kasia: to są dwa przykłady
6 maj 21:10
ICSP: log10 = log − taki zapis obowiązuje więc pierwszy przykład zrobiłem dobrze
log3 x = 2 ⇒ x = 32 = 9
Wróć do definicji logarytmu.
6 maj 21:26
kasia: dzięki
6 maj 22:10