matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę
iwcia:
rozwiąż równanie
3
−2
=
x−7
x−8
6 maj 20:34
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
6 maj 21:00
Eta:
x≠7 i x≠8 3(x−8)=−2(x−7) 3x+2x=14+24
38
3
x=
=7
5
5
teraz tylko przepisz do zeszytu
6 maj 21:54
iwcia:
dziękuję serdecznie
7 maj 20:33