
Zbadaj ktore z ponizszych ciagow sa ciagai arytmetycznymi
A) ciag o wyrazie ogolnym an=4,5−2n
B)ciag o wyrazie ogolnym an=n2−2n−1
C)ciag o wyrazie ogolnym an=(9n2−1) : (3n+1)−1,5
| 4n−1 | ||
D)ciag o wyrazie ogolnym an= | ||
| 4 |
: PROSZE O POMOC
Zbadaj ktore z ponizszych ciagow sa ciagai arytmetycznymi
A) ciag o wyrazie ogolnym an=4,5−2n
B)ciag o wyrazie ogolnym an=n2−2n−1
C)ciag o wyrazie ogolnym an=(9n2−1) : (3n+1)−1,5
4n−1
D)ciag o wyrazie ogolnym an=
4
E) ciag ktorego wyrazami sa pola kwadratow o dlugosciach bokow wyrazajacych sie kolejnymi
liczbami naturalnymi
F) ciag ktorego wyrazami sa obwody trojkatow rownobocznych o dludosci bokow wyrazajacych sie
kolejnymi liczbami naturalnymi parzystymi
: PROSZE O POMOC
Zbadaj ktore z ponizszych ciagow sa ciagai arytmetycznymi
A) ciag o wyrazie ogolnym an=4,5−2n
B)ciag o wyrazie ogolnym an=n2−2n−1
C)ciag o wyrazie ogolnym an=(9n2−1) : (3n+1)−1,5
4n−1
D)ciag o wyrazie ogolnym an=
4
E) ciag ktorego wyrazami sa pola kwadratow o dlugosciach bokow wyrazajacych sie kolejnymi
liczbami naturalnymi
F) ciag ktorego wyrazami sa obwody trojkatow rownobocznych o dludosci bokow wyrazajacych sie
kolejnymi liczbami naturalnymi parzystymi