6 maj 19:33
grz: √−2*√−2=√4=2
6 maj 19:38
Cusack: niezbyt dobrze grz
6 maj 19:42
grz: to przepraszam:(
a jak jest dobrze?
6 maj 19:43
Cusack: −2
6 maj 19:44
tn: to jak w końcu ?
6 maj 19:45
grz: ale co −2?
√x=|x|
6 maj 19:47
Dziabong: @grz
Wartość pod pierwiastkiem ≥0, więc −2 nie może być.
6 maj 19:48
Dziabong: Jakby co to
√x2 = |x|
6 maj 19:49
Cusack: mnie się wydaje że pod pierwiastkiem może być liczba ujemna.
tylko inna sprawa że w rzeczywistych tego nie policzysz.
6 maj 19:51
Cusack: ale rzeczywiście, −2 nie będzie wynikiem.
w liczbach rzeczywistych wynikiem jest error
6 maj 20:07