matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
serdeczna:
Pomożcie bardzo mi zalezy! Rozwiąż układ równań
3x − y
2y−x
7
+
=
5
2
2
1
x −
y = 1
2
Wyszło mi x=3 y= 4 Dobrze?
6 maj 18:23
pigor:
..., tak, bardzo dobrze − podstaw sobie i sprawdź − zgadza się L=P w obu równaniach układu . ...
6 maj 18:27
serdeczna:
uff to dziękuję bardzo
6 maj 18:28