matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozpisanie działania
MP:
Rozpisanie...
2n
n
Niestety mam problem z rozpisaniem działania
Proszę również wskazać dział na tej stronie gdzie mogę zobaczyć sobie sposób rozpisania podobnych działań. Z góry dziękuję
6 maj 17:28
irena_1:
2n
n
(2n)!
(n+1)(n+2)*...*(2n−1)*2n
=
=
n!*n!
n!
6 maj 18:30
irena_1:
http://www.math.edu.pl/symbol-newtona
6 maj 18:31
MP:
Dziękuję
6 maj 18:49
Oliii:
12− 2/7−7+94/7=
20 paź 19:03