matma
ziomex: dwaj pasterze mają razem 373 owce .Jeżeli pasterz A da pasterzowi B 3 owce będą mieli po równo
.Ile owiec mają ?
6 maj 17:06
irena_1:
a+b=373
a−3=b+3
a=b+6
b+b+6=373
2b=367
b=183,5
Zadanie nie ma rozwiązania
6 maj 17:11
Saizou : 183,5 owcy

bardzo ładny wynik
6 maj 17:13
ziomex: thx
6 maj 17:14
ziomex: nasza muwiła że ma tak byc
6 maj 17:14
Saizou : nie może być ileś tam owiec i jeszcze pół owcy (nie poćwiartujesz owcy)
6 maj 17:30
pigor: ..., no tak, jeśli m
ówiła przez
u zwykłe ta wasza, to bardzo mądra ona jest
6 maj 17:54
Eta:
pigor ......... bardzo mnie ubawiłeś, omal nie spadłam z fotela

..
6 maj 21:05