matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
;D:
Wyznacz trzy pierwsze wyrazy cziagu a
n
o podanym wzorze
n
A)(
)
2
n+1
B)
√
n+1
6 maj 14:32
aniabb:
wstaw za n najpierw 1 potem 2 potem 3
6 maj 14:33
aniabb:
a
1
= 1/4 a
2
= 4/9 a
3
= 9/16 b
1
=
√
2
b
2
=
√
3
b
3
=
√
4
=2
6 maj 14:34
;D:
Dziekuje
6 maj 14:38